Blog post #3.03 – manifesteren

Negatieve gevoelens loslaten

Manifesteren doen we niet alleen vanuit onze bewuste gedachten, maar ook vanuit onze onbewuste gedachten over wat wij zelf vinden dat wij verdienen. Dat betekend dat je alleen dingen kunt manifesteren waarvan jij echt gelooft dat je ze waard bent.

Onderzoek naar de cognitieve activiteit in onze hersenen heeft aangetoond dat, maar 5% van je cognitieve activiteit bewust is. De overige 95% is onbewust. Dat betekend dat 95% van gedachtes, reacties, keuzes, waarnemingen en gedragspatronen bepaald wordt door onderbewuste delen van je hersenen.
Daarom heeft je onderbewustzijn een grote invloed op de realiteit die jij creert.
Je onderbewustzijn kan je ook weghouden van de dromen die jij hebt, en dat komt dan door twee dingen: angst en zelftwijfel. Angst en zelftwijfel kan je bij jezelf herkennen aan onzekerheden, een gevoel van onwaardigheid, het gebrek aan zelfvertrouwen. Daardoor kan je onbewust je manfestatieproces verstoren. Het kan soms zelfs zo sterk zijn, dat het je ervan weerhoudt om goed te kunnen visualiseren wat jij wilt bereiken.

Tijd voor zelfreflectie.
Bij de eerste stap van het manifestatieproces hebben we het gehad over , het visualiseren van wat jij wilt bereiken in een bepaalde tijd. Heb je daarbij ook echt alles eerlijk aangegeven? Of heb je soms gedacht ” dit is niet haalbaar voor mij, dus ik zet het er niet bij”. Dat doet dus je onbewuste brein, je angst en zelftwijfel die zeggen dat het niet haalbaar is. Als iets je ergens van weerhoudt stel jezelf dan eens deze vraag. Wat overtuigd mij dat ik dit niet kan? Als je verder wilt komen in je manifestatieproces dan moet je angst en zelftwijfel benoemen, en het vervolgens loslaten. Angst en zelftwijfel zal altijd een herhalend en doorlopend proces zijn, die je altijd wel weer tegenkomt. Daarom is het goed het te herkennen, accepteren en loslaten. Je zal zelf merken dat je sommige overtuigingen makkelijker kan herkennen en loslaten, terwijl andere dieper zitten en meer aandacht, tijd en toewijding vragen voordat je het kan loslaten. Onzekerheden, twijfels en angsten teisteren je bewuste en onbewuste gedachten en weerhouden je er van om te komen waar jij jezelf ziet.

Als je wilt bereiken wat jij voor jezelf hebt gevisualiseerd, moet je ook open en eerlijk tegen jezelf durven te zijn.

Plaats een reactie