Blog post #3.04 – Manifesteren

STROOMLIJN JE GEDRAG

Word de energie die je wilt aantrekken, stap uit je comfortzone. En leer je authentieke zelf opnieuw kennen, want dit is de meest magnetische versie van jou die er bestaat.

Manifesteren is niet passief. Het is geen kwestie van een visie creëren en dan maar wachten tot het gebeurt. Om in je kracht te gaan staan en met je energie de overloed aan te trekken die je verdient, moet je gedrag passen bij de krachtigste versie van jezelf- en niet bij de versie van jezelf die zich laat berperken door angsten en twijfels.

Om je manifestatieproces zeker te laten slagen moet je weten wat je wilt, weten dat je het waard bent en vervolgens actief te handelen om het te realiseren.

Als je iets wilt manifesteren moet je er wel wat voor doen. De grootste misvattingen over manifesteren is dat je alleen maar hoeft te visualiseren wat je wilt, en dat het dan gebeurt zonder dat je er verder moeite voor hoeft te doen. Maar iets manifesteren lukt alleen als je er hard voor werkt, doorzettingsvermogen hebt en vasthoudendheid en motivatie blijft behouden.
Proactief zijn in je manifestatieproces vereist onverschrokkenheid. Een onverschrokkenheid waarmee je het universum laat zien dat je het waard bent en het verdient!

Wees eens eerlijk tegen jezelf en hoevaak ben je bewust niet proactief geweest omdat je bang was om te falen? Hoe vaak heb jij al een idee losgelaten omdat je bang was dat je het niet waar zou maken? Hoe vaak ben je bang geweest om contact met iemand om te nemen? Hoe vaak heb jezelf je dromen opzij gezet omdat ze te onbereikbaar voelde?

Uitstelgedrag en angst komt voort uit faalangst. Je gaat nergens niet mee aan de slag omdat het makkelijker is om het helemaal niet te proberen dan om het te proberen en vervolgens te falen. Als de faalangst je in zijn greep heeft, is het vaak verleidelijk om naar smoesjes te zoeken. Maar wat zeg je met die smoesjes en het gebrek aan actie eigenlijk? ” Ik ben er niet klaar voor, en ik geloof niet dat ik het waard ben.” Faalangst voorkomt dus wat je wilt aantrekken, hier heb ik ook over gesproken in mijn vorige blog over manifesteren.

Als je iets wilt manifesteren moet je zorgen dat je gedrag erbij past en er proactief mee aan de slag gaan. Zo laat je zien dat je er klaar voor bent en het waard bent. Je zult zien dat je word beloond met overvloed, door je onverschrokken en bereidwilligheid. Angsten en zelftwijfel zullen altijd een grote rol spelen en daarom vraag je misschien af of je wel bereid bent om al zo ver door te gaan in je manifestatieproces. Maar weet dat je tegelijk aan je stappen kan werken, angst en zelftwijfel wegnemen is namelijk een doorlopend proces en zul je altijd opnieuw tegenkomen bij verschillende situaties. Maar weet je nog dat je wel eens iets heb geprobeerd, en hoe trots je op jezelf was. Daarom is het belangrijk dat je steeds de stappen blijft proberen te zetten , want hoe vaker je de stappen gaat zetten, hoe makkelijker het gaat worden. Je onderbewustzijn voelt zich prettig en veilig bij dingen waar je vertrouwd mee bent, ook als de dingen niet perse goed voor je zijn. Zodra je op een andere manier je gaat gedragen, ga je dingen doen die niet vertrouwd aanvoelen. Door de ongemakkelijkheid probeert je onderbewustzijn terug te trekken naar wat wel vertrouwd voelt. Dat noemen je dan ook wel zelf sabotage. Je onderbewustzijn probeert doormiddel van zelf sabotage weer terug te trekken naar het vertrouwde terrein. Door bewust te worden van je zelf sabotage kan je het weerstaan en bereiken waar je wilt komen. Aan het begin van verandering moet je instellen op een periode van ongemak. Vervolgens moet je er bewust voor kiezen omdat ongemak te accepteren en uit te zitten. Je hang naar zelf sabotage moet je weerstaan en leren om op een nieuwe manier te leven tot het vertouwd voelt. Pas als je leeft zonder beperking van je angsten en twijfels, krijg je vooruitgang in je manifestatieproces.

Plaats een reactie